Наградите им бяха връчени от председателя Диян Стаматов по време на Пролетната академия

Двама пловдивски директори получиха отличия за цялостната си професионална дейност през изминалата година от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета. Отличията им бяха връчени от председателя Диян Стаматов по време на Пролетната академия на организацията с повече от 500 участници. Директорите и зам.-директорите обсъждаха текущи проблеми и приоритети пред образователната система.

Плакет за директор на годината бе присъден на Маня Върбанова– директор на ДГ „Майчина грижа“ в Пловдив, която кара втори мандат като член на УС на Съюза. Учебната година за децата и учителите от ръководеното от нея детско заведение започна в преобразена сграда след основен ремонт и реставрация на къщата  – паметник на културата, в която е живял Йоаким Груев. От 1952 година тя е детска градина. По предложение на родителите и изцяло тяхна организация бе извършен и ремонт на кухненския блок, който не беше включен в заданието на обществената поръчка за основния ремонт. В детската градина се работи и по системата на Монтесори.

Вторият плакет бе за Славка Щерева – директор на СУ „Любен Каравелов“. Тя бе отличена за особени заслуги и активна дейност в Съюза на ръководителите в системата на народната просветаУчилището бе първото в страната, което в началото на тази година обяви, че приема като своя кауза да събужда българския дух, подкрепяйки кампанията „Мисия Родина“ на хореографа, режисьор и основател на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров.  Целта е създаване на неформално общество, което чрез поведението и делата си да стане фактор на промяната и да убеди повече млади хора, че е възможно да открият щастието, смисъла и призванието си у нас.

Деветокласници от СУ „Любен Каравелов“ създадоха QR кодове за залите с бозайници и птици в Регионалния природонаучен музей в Пловдив. Разпределени в екипи, те събраха данни и подготвиха кодове за 400 експоната.

Седмокласниците пък в продължение на няколко месеца работили по изготвянето на интерактивната карта „Билките на България“. Проектът им получи специалната награда от събитието за споделяне на успешни примери в образованието „Добрите практики на фокус“. Картата може да се ползва от всеки, който прояви интерес, тъй като е качена на сайта на училището.

Бяха обявени пред колегията номинираните от Съюза директори, получили на 24 май награда “Неофит Рилски”, както и тези, които бяха наградени от организацията с участие на приема при президента Румен Радев.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.