Днес досегашното ръководство отчита четиригодишния си мандат

Двама кандидати ще се състезават за ректорския стол на Аграрния университет. На 7 март Общото събрание трябва да избере кой ще ръководи висшето училище през следващите четири години.

Първият претендент е проф. д-р Владислав Попов, който до момента бе зам.-ректор по научна и проектна дейност. Той е член на постоянната комисия за научни изследвания в земеделието в ЕК. Проф. Попов от катедра „Агроекология“ е бил и председател на Общото събрание на АУ.  Той е международно признат учен, експерт и съветник с опит в изпълнението на международни проекти в областта на агроекологията, биологичното земеделие и растителната защита. Оценител е на проекти по Седма рамкова програма и Хоризонт 2020, а от март 2020 г. е член на УС на Европейския форум на храните – европейска платформа за устойчиви решения за бъдещето на агро-хранителните системи в ЕС.

За ръководния пост ще се бори и доц. Боряна Иванова, която има дългогодишен опит като зам.-ректор по учебната дейност и към момента също ръководи учебната дейност във вуза. Тя е от факултета по икономика.

В следващите две седмици проф. Попов и доц. Иванова ще проведат срещи със студентите и преподавателите, за да представят платформите си.

Възможно е да има и други кандидати за ректор, които също да обявят платформи до 7 март. Общото събрание е от 166 делегати.

Днес предстои отчетно събрание, на което настоящото ръководството ще отчете 4-годишния мандат. Ректорът проф. Христина Янчева има два пълни мандата и няма право да се кандидатира за ръководния пост.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.