Атанас Бунтов и Ирина Голева са завършили с пълни шестици от дипломата и ДЗИ

Двама зрелостници от Математическата гимназия ще получат национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката. Атанас Бунтов и Ирина Голева завършиха учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити.

И двамата са ученици на МГ от 5 клас, като на НВО в 7-ми Атанас постига на изпитите по български и математика максималните 100 точки. Той бе в националния отбор, който представи България на Международната олимпиада по лингвистика през 2021 г. Ирина е носител на втора награда от Международния форум за компютърни изкуства „Компютърни пространства 2019“ и получава отличието си лично от евркомисаря Мария Габриел.

Отличените ученици са показали и постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Те са общо 25 от 19 училища в страната. Деветима са от София, по двама са наградените в Пловдив, Варна, Сливен, Велико Търново и по един в Бургас, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Казанлък, Гоце Делчев и Шумен.

Най-много са пълните отличници от Софийската математическа гимназия – четирима. По двама носители на националната награда имат Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив, Профилираната гимназия с преподаване на западни езици “Захари Стоянов” в Сливен  и Американския колеж в София.

Отличието се връчва всяка година и е признание за високите постижения на учениците.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.