Атанас Бунтов и Ирина Голева са завършили с пълни шестици от дипломата и ДЗИ

Двама зрелостници от Математическата гимназия ще получат национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката. Атанас Бунтов и Ирина Голева завършиха учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити.

И двамата са ученици на МГ от 5 клас, като на НВО в 7-ми Атанас постига на изпитите по български и математика максималните 100 точки. Той бе в националния отбор, който представи България на Международната олимпиада по лингвистика през 2021 г. Ирина е носител на втора награда от Международния форум за компютърни изкуства „Компютърни пространства 2019“ и получава отличието си лично от евркомисаря Мария Габриел.

Отличените ученици са показали и постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Те са общо 25 от 19 училища в страната. Деветима са от София, по двама са наградените в Пловдив, Варна, Сливен, Велико Търново и по един в Бургас, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Казанлък, Гоце Делчев и Шумен.

Най-много са пълните отличници от Софийската математическа гимназия – четирима. По двама носители на националната награда имат Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив, Профилираната гимназия с преподаване на западни езици “Захари Стоянов” в Сливен  и Американския колеж в София.

Отличието се връчва всяка година и е признание за високите постижения на учениците.