На откритата практика с деца от подготвителните групи в училището присъстваха участници в семинара за качествено управление на образованието, организиран от Сдружението на директорите

Всяко растение израства от семенце, а знаете ли от какво се нуждае то, за да се развива добре, пита преподавателят по биология Росица Василева. Срещу нея обаче не са ученици в класната стая, а 5 и 6-годишни деца от подготвителните групи в училището. Малчуганите са заели места около масички в двора, на които са подредени пластмасови кофички и торбички с почва. Откритата практика, наречена „Да събудим семената“, е част от програмата за екологично образование в СУ „Христо Г.Данов“. Да споделят опит с колегите си дойдоха участници от семинара за качествено управление на образованието от страната, организиран от Сдружението на директорите в средното образование.

Растенията са важни, защото дават кислород, казва 5-годишната Мирослава, и отговаря на зададения от Василева въпрос, че те се нуждаят от слънце и от вода.

С помощта на деветокласници, които влязоха в ролята на помощници, децата направиха своя Чичко Тревичко, засаждайки семена в кофички от киселото мляко, което получили в добавка към сутрешната закуска.

„Това, че използваме за саксии пластмасови опаковки, които старателно измихме, и PVC бутилки за поливане на растенията е в посока на екологичното образование и идеята за рециклирането“, каза предучилищният педагог Олимпия Миран.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.