Подгответа от ДГ „Светла” се включват в международния проект на фондация „Четири лапи“ – „Децата се учат как да защитават животните“

5-годишни малчугани от ДГ „Светла” се присъединяват към кампанията „Да нахраним бездомно животно” по повод 4 октомври. Децата от подготвителна А група и педагозите им Мариета Бойдева и Теодора Начева призовават всички свои съграждани да се включат в отбелязването на Световния ден за защита на животните, който отбелязваме в неделя. С тази инициатива те дават старт на своето участие в международния проект на Фондация „Четири лапи“ – „ Децата се учат как да защитават животните“. Чрез игри, обучителни занимания и различни групови дейности те ще се учат да бъдат грижовни към животните и околната среда, ще редят пъзели и ще работят върху образователни помагала. А заедно с родителите си ще посетят Общинския приют за безстопанствени кучета и ще нахранят бездомни животни край жилищните сгради, в които живеят.

Проектът, който се реализира за поредна година, е насочен е към децата в предучилищна и начална училищна възраст. Инициативата цели въвеждане на методология, която възпитава и насърчава у децата култура на поведение, основана на грижа и съпричастност към животните. Децата възприемат етични принципи, учат се на толерантност и отговорност. Груповите занимания, дискусиите и упражненията спомагат за формирането на хуманно отношение към домашните любимци и към бездомните животни.