Екипът СУ „Любен Каравелов“ призовава учениците и родителите да подкрепят кампанията на УМБАЛ „Св. Георги“ за набиране на средства за строеж

Дарение за нова детска клиника вместо цвете на първия учебен ден. Това е призивът, който отправя екипът на СУ “Любен Каравелов” към учениците и родителите. На 16 септември в двора на училището ще бъде поставена кутия за дарения, където всеки желаещ може да остави сумата, решил да задели за букет. Тържеството ще се проведе в двора на ремонтираната сграда на ул. „Бранислав Велешки“, въпреки че учебният процес ще започне в новата сграда. Проблеми в строително-монтажните работи отложиха преместването с няколко месеца, така че учениците ще започнат обучение в стария корпус, който тепърва предстои да бъде ремонтиран по „Региони в растеж“.

Така училището се присъединява към обявената е  дарителска кампания за набиране на средства за строителство на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ “Свети Георги“, за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.

Освен в кутията, средства могат да се дарят чрез SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За абонати Telenor, A1 и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги-  1,20 лв. с ДДС.

Ето и сметката, на която да се събират дарения:

BG39 UNCR 7000 1523 3682 66.