Председателят на Ученическия съвет Станислав Денев и заместникът му Илия Гюров представиха каузата на концерта.

Нестандартен благотворителен концерт организира Ученическият съвет на СУ “Хр.Г.Данов”, за да събере средства за патриотична ограда по повод 170-ия юбилей

Председателят на Ученическия съвет Станислав Денев и заместникът му Илия Гюров представиха каузата на концерта.

Най-специалните гости в популярното пловдивско заведение „Йегерхов“ снощи бяха учениците и родителите на СУ „Хр.Г. Данов“. Мястото на професионалните музиканти на сцената заеха талантите на училището, които бяха главни действащи лица в благотворителния концерт под мотото „С любов за Данов“. Повод за събитието е инициативата за оформяне на патриотична ограда с ликовете на бележити българи по повод 170-ия юбилей на учебното зеведение.

Облечени в елегантни черни костюми, председателят на Ученическият съвет Станислав Денев и заместникът му Илия Гюров запознаха родители и гости с каузата. Именно по инициатива на Ученическия съвет още в началото на учебната година стартира кампанията за набиране на средства. Десетки деца и техните семейства се отзовават на призива и вместо букети за първия учебен ден, даряват средства. Така е поставено началото със сумата от 2580 лева. От благотворителни събития до момента са събрани общо 5500 лева.

„Необходими са ни общо 7000 и се надявам, че тази вечер ще успеем да достигнем тази сума. Благодарим на всеки от вас, че с присъствието си подпомага каузата и може да се чувства дарител“, обърна се към присъстващите Илия Гюров. А Станислав ги призова да си купят брандирани тениски, химикалки и значки по повод юбилея от благотворителния базар. На щанда на входа на заведението децата бяха подредили също ръчно изработени сувенири, бижута и мартеници, които продаваха в подкрепа на инициативата.

Идеята е във всеки от кръговете, които оформят „плетеницата“ на оградата да бъдат поставени портрети на будители, владетели, революционери. Амбицията е проектът да бъде финиширан до края на май, когато ще бъде и официалното честване на юбилея.

В продължение на близо два часа сцената владяха малките и големи музикални таланти на училището. Бурни овации спечелиха мъниците от подготвителна група с песента „Мяу, мяу, котенце“, облечени в атрактивни тоалети. Известни народни и поп песни прозвучаха в изпълнение на учениците от начален курс и прогимназията.