Община Пловдив обяви началото на 11-то издание на конкурса за бизнес идеи

За 11-та поредна година Община Пловдив стартира конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“. Началото беше дадено днес в Националната търговска гимназия, където заместник-кметът Георги Титюков подробно разясни на учениците условията за участие. До 14 февруари 2020 година младежи на възраст от 18 до 33 години могат да кандидатстват със своя бизнес идея, като подадат документи в деловодството на общината.

За спечелилия първо място са предвидени 7000 лева, 4000 лв. – за второ, по 2000 лева за две трети места, както и поощрителни награди.

Конкурсът ще се проведе на два етапа с представяне пред комисия от експерти. Първите десет събрали най-много точки преминават на следващ етап, а победителят ще бъде обявен на церемония догодина.

За миналата година победител в конкурса стана Димо Иванов, който имаше уникалната идея да произвежда прибори за еднократна употреба от картофени обелки. В по-предишното издание спечели Кирил Димитров с бизнес план за разработване на безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа и да обследва големи площи.