Сертифицираният трейнър и преподавател по английски в ПГ по хранителни технологии и техника Светослава Шишиньова обясянява също какво съдържание може да се вмъква в Гугъл документ и как се работи в споделено пространство

Видеоуроци в помощ на колегите си при работа с облачните технологии пусна в You Tube преподавателят по английски език от ПГ по хранителни технологии и техника Светослава Шишиньова. Тя е сертифициран Гугъл обучител по програмата на Община Пловдив и Център за творческо обучение.

Във видеото тя подробно обяснява как да се използва функцията за гласово въвеждане, след като микрофонът е настроен.

„Ако функцията Voice Typing не зарежда автоматично езика, на който искате да диктувате, кликнете върху трите точки и след това използвайте падащото меню Language, за да изберете един от над 100-те езика и диалекта. Говорете ясно, с нормалното си темпо, така че инструментът да разбере какво казвате. Всичко, което кажете, ще се покаже като текст в документа, а гласът се обработва в реално време. Функцията разбира кога искате да добавите пунктуация”, обяснява Шишиньова.

Функцията може да се използва за редактирате и форматиране на текст и параграфи. Броят на гласовите команди е безкраен. https://www.youtube.com/watch?v=JUor-8V4YIg

В другите две видеа Светослава подробно разяснява как и какво съдържание може да се вмъква в Гугъл документи, как се споделя Гугъл документ, работа в споделено пространство.

https://www.youtube.com/watch?v=RBS-UNDFaZI