Костадин Найденов вдигна зрителите на крака и те го определиха за номер едно в категорията до 4 клас

Победителите  от СОУ „Черноризец  Храбър” и семействата им отиват  на море

 

Деветокласникът Рангел Георгиев спечели овациите на публиката с гръцки рап и се класира първи в своята категория
Деветокласникът Рангел Георгиев спечели овациите на публиката с гръцки рап и се класира първи в своята категория


Гръцки рап и песен на популярната вокална група „Бон-Бон” обраха наградите на музикалното риалити „ЧХ-Фактор”, което се проведе не в националния ефир, а в тракийското СОУ „Черноризец Храбър”. За разлика от формата на Нова, в този на пловдивското училище основните съперници се конкурираха в две категории – до 4 клас и от 5 до 12 клас. Менторите бяха само жени, но също толкова безкомпромисни, както и прочутото желязно жури Заки, Любо, Мария и Саня.

„Страшно много деца от училище обичат да пеят, затова решихме да организираме училищен вариант, още повече, че има закачка с буквите от името на патрона ни”, обясни възпитателката Ана Сотирова. Тя и колежките й Ваня Бонева и преподавателката по музика Катя Тенева направили предварителен кастинг, на който се явили повече от 100 мераклии за слава. На първия кръг кандидатите трябвало да пеят акапелно. Това условие затруднило повечето, затова едва 25 били допуснати до втория етап. На финалния концерт се озовали десетимата най-добри изпълнители, които трябвало да изпълнят любима песен на синбек. На сцената звучали популярни коледни хитове, народни песни, поп и рап. Вотът на публиката определил за призьори Костадин Найденов от 3 а клас, който изпълнил песента „Купон” на „Бон-Бон”, и Рангел Георгиев от 9 б, спечелил зрителите с гръцки хит на „Корастика”.

Костадин  Найденов вдигна зрителите на  крака и те го определиха за номер едно в категорията до 4 клас
Костадин Найденов вдигна зрителите на крака и те го определиха за номер едно в категорията до 4 клас

Вместо договор с продуцнт, победителите ще отдъхват цяла седмица на море, при това със семействата си. Наградите са осигурени със съдействието на кмета на район „Тракия” Костадин Димитров. Момчетата грабнаха наградите, осигурени от комплекс „Примеа” – Царево, и ще отдъхват 5 дни на българското Черноморие в удобно за тях време.
Бурни овации събра и специалният гост на финалната надпревара Соня Мембреньо, която изпълни авторската си песен “Един момент”. Соня, която е бивша ученичка на СОУ „Ч. Храбър”, е победител от третото издание на „Мюзик айдъл”.