По данни на общината през последните дни 6000 малчугани посещават ежедневно детските заведения

Само половината от записаните деца посещават общинските детските градини и ясли, съобщи днес заместник. Голяма част от отсъстващите не са болни, но родителите са предприели превантивни мерки заради грипната епидемия и са ги изолирали вкъщи, посочи зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов. Той поясни, че във всички детски заведения е създадена добра оргранизаци, така че да не се допуска голямо разпространение на вируси. Контролът при приема сутрин е завишен с оглед на втората грипна вълна и мерките заради коронавируса. Навсякъде е въведен режим за дезинфекция на подовите повърхности. На входа на градините и яслите има поставени изтривалки, напоени с дезинфектант, а някъде са закупени и термометри, които се поставят на челото на децата за измерване на температурата. За всички малчугани, педагогически и непедагогически персонал има дезинфектант за ръце без отмиване.

По последни данни 6 000 деца посещават детските градини и ясли всеки ден. Те ще продължат да работят, но при строг филтър на входа.

“Най-важното е да няма паника, свързана с коронавируса, както и хладнокръвно да подхождаме към ситуацията, имаме ресурс и добра организация”, каза още Стефан Стоянов.