От утре учениците в Пловдив излизат в грипна ваканция. Тя се слива с междусрочната , така че учебните занятия ще бъдат подновени на 6 февруари.

Броят на болните е под средния за страната, но като превантивна мярка взехме решение да обявим грипна епидемия, казаха още от РЗИ.

Миналата седмица в грипна ваканция бяха учениците от Хисаря, Карлово, Куклен и Сопот, а от днес и асеновградските. Детските градини ще продължат занятия с повишен контрол от медицинските лица.

Учениците на територията на община „Родопи” излизат също в грипна ваканция. Кметът на общината Павел Михайлов издаде официална заповед, с която отменя занятията от сряда – 29 януари, до петък включително.

В пловдивските болници са преустановени временно плановите операции и се извършват само спешни. В момента не се правят имунизации и профилактични прегледи, за да се предотврати опасността от пренасяне на вируси. По тази причина здравните власти препоръчват да се избягват местата, където се натрупват много хора като заведения, киносалони и други обществени места.