Другите пловдивски участници – “Пеещите котенца”, пяха на италиански и спечелиха 5 приза на “Magia Italiana”

С Гранд при се завърнаха от Международния фестивал на изкуствата в Римини децата от вокална група „Бамбини“ към Център за подкрепа на личностното развитие – ОДК Пловдив.

Повече от 400 участници от 5 държави, представиха своя талант на 20-тото издание на „Magia Italiana“ пред многобройна публика и професионално жури. В категория „Вокално майсторство“ най-въздействащи се оказаха изпълненията на секстет „Бамбини“, които представиха за първи път на международна сцена нова авторска обработка на народната песен „Невесто, мори убава”. Тя им донесе и най-високото отличие.

По-малките възпитаници на Снежана и Димитър Доневи пък се представиха с „Шарена гайда“ и „Три щурчета цигуларчета“ и спечелиха първо място. Двамата ръководители бяха удостоени с диплом Grande maestro.

Другите пловдивски участници на фестивала – “Пеещите котенца”, спечелиха 5 приза. Два от тях са златни – за вокалната група и за солистката Светлана Костова, един сребърен – за Дарина Танева (7 г.), и два бронзови – за Аделина Христоскова и за близнаците Ангел и Невена Благоеви.

“Пеещите котенца” представиха 6 песни на своя ръководител – композитора Невена Кючукова. Те бяха преведени на италиански специално за конкурса, като една от тях – “Saltarella con la corda”, направи своя дебют”.

И двете формации взеха участие в Гала концерта на фестивала, който се проведе на Opèra Beach Club Riccione.

Международният фестивал „Magia Italiana“ се организира от Арт център „Кърнолски“ и е под патронажа на почетния консул на България за областта Емилия Романя – Франко Кастелини.