Ели Камбурова с председателя на Училищното настоятелство Таньо Манолов и колежката си от ОДЗ "Космонавт" - Слава Антова.

Дългогодишният директор на детското заведение Ели Камбурова събра колеги и приятели на парти за пенсионирането си

Ели Камбурова с председателя на Училищното настоятелство Таньо Манолов и колежката си от ОДЗ "Космонавт" - Слава Антова.
Ели Камбурова с председателя на Училищното настоятелство Таньо Манолов и колежката си от ОДЗ “Космонавт” – Слава Антова.

 

Всепризнат лидер, всеотдаен и обичан педагог, блестящ ръководител новатор. С тези думи на признателност кметът на район “Северен” Ральо Ралев удостои с грамота дългогодишният директор на ОДЗ “Славей” Ели Камбурова. Това се случи на тържествено парти по повод пенсионирането на жената, която 30 години неизменно е начело на едно от най-предпочитаните и авторитетни детски заведения под тепетата. По повод 24 май Камбурова ще бъде предложена за носител на почетния знак на кметството. Представители на общинския отдел “Образование” и на район “Северен”, на Регионалния инспекторат по образованието, колеги, приятели и близки се събраха, за да вдигнат наздравица за Камбурова. Тя се трогна до сълзи при изненадващата поява на деца от забавачката, които, заедно с родителите си, бяха приготвили специален поздрав за “довиждане” на любимия директор. На финала те изпълниха и химна на славейчето.

“Има моменти, когато човек иска да изрече най-силните и искрени думи. Има мигове, когато очите плачат и се смеят. Такъв вълнуващ момент за мен е днешният. Благодаря ви за помощта, за огромното доверие и за доброто сътрудничество. Благодарение на всички вас изградихме деца със самочувствие, самостоятелни, креативни и с позитивен поглед към света. В ОДЗ “Славей” оставям частица от живота си. Нашето общуване и занапред ще продължи, затова не си взимам “сбогом” с вас”, обърна се към всички присъстващи Камбурова.

Те пък я изненадаха с купища букети, икони, картини, лични подаръци и картички с пожелания. “Пожелаваме ти време за щастие, за любов, за промяна, за мечти, време да опиташ от всички сладости на живота, добри и верни приятели, с които да ги споделиш”, написаха колегите на Ели от детската градина.

Екипът на ОУ “Райна Княгиня” я изненада с мултимедийна презентация, която проследява щастливите мигове на “жената, която създава човеци, на будителя без икона”, в годините.