Мотивираните предложения за годишните отличия се подават в срок до 17 май

Миналогодишната награда бе присъдена на всички учители и директори от Пловдивска област. Началникът на РУО Иванка Киркова обяви решението на виртулното честване на 24 май.

Родители, граждани и ученици могат да правят номинации за наградите на Регионалното управление по образованието за постижения през изминалата учебна година. Предложенията за педагози и директори на училища, детски градини и центрове за подкрепа на личностно развитие от Пловдивска област се внасят до 17 май. Да номинират свои колеги имат право и учители. Наградата се присъжда за доказан професионализъм в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в процеса на обучението, възпитанието и социализацията на децата и учениците. Мотивираните предложения могат да се изпращат на електронен адрес – mail@ruoplovdiv.com, чрез системата за сигурно електронно връчване, по лицензиран пощенски доставчик или в деловодството на Регионално управление на образованието.

Първата категория е за педагогически специалист. Освен подкрепа и мотивация на учениците, той трябва да е реализирал проекти в учебната и извънкласна дейност, да е участвал в конференции и конкурси. Ще бъдат отчетени успехите му на регионално, национално и международно ниво, постигнати при работа с деца в риск или мултикултурна среда, с деца със СОП или с пък изявени ученици, завоювали престижни места на престижни състезания.

Справя ли се успешно с кризисни ситуации и обединява ли екипа си са основните критерии при оценката на предложенията в категория “Директор”. Комисията ще отчита дали номинираният съдейства за модернизиране на материално-техническата база, подкрепя ли иновациите, какви проекти е реализирал и  взима ли участие в конференции и конкурси със свои разработки. Не без значение е и ефективната работа с родителите.

Наградата – плакет и почетна грамота, се присъжда ежегодно и има финансово изражение в зависимост от възможностите на институцията.

Припомняме, че миналата година наградата бе присъдена на всички учители и директори от Пловдивска област. Решението бе съгласувано със синдикалните организации в образованието и обявено от началника на РУО Иванка Киркова по време на виртуалното честване на 24 май.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.