Тодор Шукеров подари книги на малчуганите, които да им помогнат да опознаят европейския континент

На Игнажден децата от подготвителна група на детска градина „Дъга“ посрещнаха специален гост – Тодор Шукеров, който работи в Секретариата на Съвета на Европейския съюз (бившия Съвет на министрите), в Генералната дирекция по икономически и финасови въпроси.

Във връзка с гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование, провеждано в детската градина, г-н Шукеров изнесе кратка беседа за Европейския съюз на достъпен за децата език. Накара малчуганите да разсъждават и върху въпроса за опазването на околната среда, за изучаването на нашия роден език с цел съхраняване на българската идентичност, както и за изучаването на други европейски езици.

Гостът разказа още как от малък е мечтал да обикаля Европа, да владее много езици и да общува с хора от различни държави. Юрист по образование, специализирал в университет в Нотингам, той успява да сбъдне професионалната си мечта да работи за Европейския съюз. Към момента владее английски и хърватски език, усилено изучава френски и немски и е спечелил конкурс за работа на това престижно място, преборвайки конкуренция на над 30 000 кандидати от целия Европейски съюз.

Директорът на детското заведение Бойка Палийска благодари на Тодор Шукеров за подаръци, донесени от Брюксел – книжки и други материали за децата, които да им помогнат да опознаят европейския континент.  И в духа на българските традиции отбеляза, че такъв “полазник” ще донесе берекет на следващата година.

Нетрадиционният гост пожела на децата да вярват в мечтите си и да ги следват, а след време някои от тях да му станат колеги.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.