Традиционното дефиле на СУ „Димитър Матевски“ събра бъдещи първолаци и деца от Комплекса за социални услуги „Св.св. Константин и Елена“

Горски феи, крале и кралици, рицари и принцеси, но не облечени в пищни тоалети, а с костюми от листа и шишарки дефилираха на училищен Есенен бал. Вдъхновени от пъстрата палитра на есента, учениците от СУ „Димитър Матевски” организираха за осма поредна година цветния празник с помощта на своите родители и учители.

Първокласниците, които за първи път се включват в инициативата, се представиха подобаващо с оригинални костюми от природни материали. Най-малките се превърнаха във вълшебни герои от приказките, преобразени с тоалети от жълти, кафяви и червени листа, но и с подобаващи аксесоари – шапки, корони, чадърчета и пелерини от мъхове, борови клонки или кора от дървета. Рицар четвъртокласник се появи гордо в ризница с изрисуван отпред бухал.

Стартът на есенната феерия беше даден с етюд, в който зеленчуците спорят кой е по-полезен.

Красотата на есента бе претворена чрез богата есенна изложба с участието на бъдещите първокласници от детските градини в „Тракия“ – „Таня Савичева”, „Кремена” и „Десислава”. Те майсториха таралежи, балерини, еленчета, кошници и дървета от листа. Да съпреживеят празника, в училището дойдоха и деца от Комплекса за социални услуги „Св. св. Константин и Елена”.

В навечерието на бала учениците от начален етап преобразили училищното фоайе с мини горски кътове от мъх, борови клонки, шишарки, кестени и есенни цветя.

Второкласниците и третокласниците клас влязоха в надпревара, засаждайки цветя в саксии. Прекрасно настроение внесоха и децата от танцова школа „Терпсихора”, както и учениците от II а и IV д клас, които изпълниха авторски танци.