Децата от 1. г клас на ОУ „Райна Княгиня“ изработваха еко книги, украсяваха дървени медальони и засаждаха дръвче

Горски инспектори гостуваха днес на учениците от 1.г клас на ОУ “Райна Княгиня“ за интерактивен урок на тема „Опазвам природата“. Александра Писанова, майка на Теодора, и представители на Териториално предприятие „Държавно горско стопанство – Пловдив“ по интересен и завладяващ начин обясниха на децата защо е важно да се грижим природата да бъде чиста, кои са източниците на замърсяване и каква е личната отговорност на всеки един от нас.

След въвеждащата презентация по темата всяко дете се зае да изработи своята книжка „Аз съм приятел с природата“. Нетрадиционният учебен час продължи с интерактивни игри в класната стая и на двора, а първолаците научиха любопитни подробности за широколистни и иглолистни дървета и за животните в дивата природа. Те украсяваха медальончета от дърво и коноп и заедно засадиха дръвче в двора на училището, за което ще се грижат.

„Не мога да не съм удовлетворена, че децата, макар и само от няколко месеца в училище, правят междупредметни връзки и са щастливи, което личи от усмивките им. Благодаря на родителите за сътрудничеството“, каза класният ръководител Мария Кирилова при получаване на грамотата по повод Седмицата на гората от горските инспектори.

Директорът Мария Гайдарова добави, че междупредметните връзки, практически ориентираното знание и интерактивните игри помагат в ежедневната работа на учителя, мотивират учениците да учат и да търсят допълнителна информация, да развиват своите интереси и силни страни.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.