Деца, учители и родители от ДГ „Мирослава“ изработиха картички и драматизираха приказки по повод днешния Карнавал на приятелството, на който дефилираха и танцуваха с костюми на любими герои

Големи цветни сърца, създадени от децата, учителите и родителите на ДГ „Мирослава“, оформиха най-дългото послание за приятелство. Творенията на малките и големите таланти обгърнаха сградата на детското заведение в днешния Карнавал на приятелството, който по традиция се отбелязва на 14 февруари. Във всяко старателно украсено сърце семействата споделиха мисли за другарството, разбирателството и искреността.

След проекта “Пътуваща книга на приятелството”, събрала послания за обич, споделеност, подкрепа и доброта от всички Монтесори детски градини в Пловдив, тази година децата, родителите и екипът на „Мирослава” се обединиха около идеята да изработят най-дългото послание за приятелство. В продължение на седмица те заедно създаваха проекти „Моят най-добър приятел”, „Картички с послания за малките ни приятели”, драматизираха приказки, разговаряха на теми като „Какъв е истинският приятел?”, „Само един ден ли трябва да е денят на приятелството или всеки ден?”, „Кое е по-важно – богатството или приятелството?”.

Кулминацията на празника беше Карнавалът на приятелството, на който днес децата и учителите дефилираха, танцуваха, пяха и се забавляваха с костюми на приказни герои. Ролята на Краля и Кралицата на карнавала поеха родители, които поздравиха децата за техните артистични изпълнения и ги изненадаха с подаръци. Всички групи обединиха своите послания в голямо „Цвете на приятелството” и си обещаха да бъдат приятели, заедно да се забавляват, да се обичат, да протягат ръка за помощ и подкрепа при нужда. Дори и най-малките възпитаници на „Мирослава” разбраха, че приятелството е безценен дар, който трябва да се заслужи и пази.