Възрастните хора, потребители на услугата, ще получат малотрайните продукти заради въведеното извънредно положение

 

Малотрайните хранителни продукти в общинските образователните институции със срок на годност, изтичащ в периода на въведеното извънредно положение в страната, ще бъдат предоставени за нуждите  на Домашния социален патронаж. Това става по нареждане на кмета Здравко Димитров във връзка с разпоредбите за ограничаване разпространението на коронавирус и затварянето на детските градини и ясли в града.

По този начин районните кметове, на чиято територия са въпросните детски заведения, заедно с директорите, ще участват в акция по предаване на годната храна, като се подпомогнат  потребителите на услугата. Става дума за кисело и прясно мляко, сирене и кашкавал, зеленчуци.

„Целта е да не изхвърляме храната, а да я използваме, където има нужда. В случая това е „Социален патронаж“, където има записани 400 възрастни и хора с увреждания“, посочи зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.

Услугата, която Община Пловдив предоставя от години, е всеки ден да се приготвя топла храна, която се носи по домовете на ползвателите. В петък им се предоставят допълнително продукти за събота и неделя.