Нова практическа база с 6 ателиета към Националната гимназия за сценични и екранни изкуства бе открита официално днес. В базата ще практикуват ученици от специалностите „Декор“, „Художествено осветление“ и „Бутафория“. Помещенията бяха предоставени на училището по предложение на кмета Здравко Димитров и с решение на Общинския съвет.

„Пожелавам ви да ползвате базата с удоволствие и да имаме повод да се събираме тук, за да празнуваме вашите успехи. Ще се радвам след време да ме срещне някое дете и да ми каже, че е учило тук“, приветства учениците и преподавателите градоначалникът и подари на училището икона на Света Богородица.

Директорът Николай Томов благодари за съдействието и поясни, че благодарение и на бързите действия на общината ремонтът не е надвишил 50 000 лева. Средствата са от собствения бюджет на гимназията, в която се обучават 239 ученици.

По повод Международния ден на детето талантите от гимназията и от НУМТИ „Добрин Петков“ се включиха в празничните инициативи в Цар-Симеоновата градина – рисуване върху глинени фигурки и сценичен грим на любим приказен герой.