Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства дариха 600 предпазни средства на район „Централен”

Ученици от  Националната гимназия за сценични и екранни изкуства се обединиха в благотворителна инициатива да ушият маски за хора в нужда от район „Централен”. В благородното начинание се включиха учениците от X а клас – Алиа Параскова, Габриела Илиева и Теодора Календарска и от XI а клас – Дария Комитова,  Еранухи Алтунян, Ирина Андре Чавушян и Християна Димова, заедно със своите преподаватели Анета Зомбори и Рада Хаджийска. Към акцията се присъедини и Пламен Христозов. Всички те изучават специалност „Сценичен костюм”, но вече трета седмица учебните занимания се провеждат онлайн заради извънредното положение във връзка с коронавируса.

В часовете по специалните предмети и в свободното си време учениците  се заели да скроят и  ушият 600 маски за многократна употреба. Те ще бъдат предоставени за разпределение в кметството на „Централен”.

Припомняме, че преподаватели от три професионални гимназии в областта – ПГ за кожени изделия и текстил, „Ана Май”  и асеновградската „Патриарх Евтимий”, ушиха маски за учителите и образователните медиатори в етническите квартали.

През настоящата година Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще чества своята 45-та годишнина.