СУ „Черноризец Храбър“ връчи за седма поредна година финансови стимули на отличници без отсъствия

IMG_20170222_155904-2

Гимназисти учредиха стипендии за активни 7-класници. Ученици от паралелките със специалност “Публична администрация” на СУ „Черноризец Храбър“ връчиха финансови стимули на по-малките, изявени в училищните инициативи. Средствата са събрани от учебна компания ” Капан за ценители”, в която участват гимназисти от профилираната икономическа паралелка.

Връчването съвпадна с удостояването на заслужилите специални стипендии.  За седми пореден път ръководството на училището връчи бонуси на ученици с отличен успех и без отсъствия. Свидетел на церемонията стана и председателят на Общински съвет Савина Петкова. Стипендиите се дават като признание за труда, който полагат  учениците. Всеки клас излъчва свой кандидат, участвал също в национални олимпиади и извънкласни мероприятия, нямат отсъствия,  поясни директорът на училището Елена Кисьова. Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров й асистира при връчване на стипендиите, които са в размер 50 лева на месец. 24 стипендии получиха 14 ученици.

Дадени бяха и стипендии за добротворчество на учениците от ІІІг клас, които се грижат за съученичка в неравностойно положение. Парична награда за активно участие във всички училищни изяви получиха учениците от ХІІа клас и ХІІб клас.

Преди връчване на стипендиите учениците бяха подготвили кратък езиков рецитал,  на който показаха знания по английски, руски, френски, испански. А най-малките зарадваха гостите народни танци.

IMG_20170222_150725