Турските ученици и техните преподаватели ще посетят извънкласни занимания по музика, изобразително изкуство и спорт, ще посетят Казанлъшката гробница, Бачковския манастир и Етъра

Ученици от „Вахит Туна” – най-реномираната гимназия в региона на Чанаккале, пристигнаха днес за обмяна на идеи със свои връстници от СУ „Пейо Яворов”. В продължение на една седмица 10 турски младежи ще гостуват в домовете на пловдивски момчета и момичета и ще делят един чин с тях. 10-класниците нямат да влизат в редовните часове, а ще посетят извънкласните занимания по музика и изобразително изкуство. Предвидена е и приятелска волейболна среща между домакини и гости.

Както повелява традицията, учениците от Турция, придружавани от петима преподаватели, бяха посрещнати с погача, след което присъстваха на подготвена за тях презентация на английски език за Пловдив и училището.

Посещението им е поредното по международен обмен на идеи и добри практики, разработване и реализиране на проекти по програма „Еразъм+”. Пловдивските ученици гостуваха през юни в Чанаккале, а сега те са организирали богата програма за своите приятели. Предвидено е посещение на Казанлъшката гробница и Бачковския манастир, разходка до Етъра и Велико Търново. По желание на гостите пловдивските им партньори ще осъществят пътуване до София, за да им покажат историческите забележителности на столицата.