Започна вторият модул на менторската обучителна програма на ПГ по туризъм и „Старинен Пловдив“

С обучение в реална среда и споделяне на добри практики днес в къща „Хиндлиян“ стартира вторият модул на менторската обучителна програма на Общински институт „Старинен Пловдив“ и Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя включва лекции, срещи и практики в областта на опазването и закрилата на движими и недвижими културни ценности и популяризиране на архитектурно-историческо наследство. Идеята за  инициативата е на екскурзовода Вангел Илиев, уредника Росен Танев и Саво Хаджигенов – преподавател в гимназията.

Учениците преминаха петмесечен курс, по време на който се запознаха с различните обекти, управлявани от „Старинен Пловдив“, спецификата на обслужването им, методите при изнасяне на беседи и обиколни турове, с политиката за опазване на културното наследство.

През юли гимназистите проведоха производствена практика в Института и научиха как да изнасяне на беседи, предлагат и продават маршрутни билети, с процесите при инвентаризация на къщите.

Вторият модул ще продължи и през 2024 г., като гимназистите от специалност „Организация на туризма и свободното време“ ще стажуват в Института. Някои от бившите вече ученици са част от екипа на “Старинен Пловдив”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.