Форумът за кариерно ориентиране стартира на 3 май в Дома на културата

Панаир-Панорама-снимка 2

Професионални и гимназии по изкуства, както и средни училища, където ще могат да се добиват професии, ще презентират изучаваните при тях специалности на форума за кариерно ориентиране. Денят на професиите се организира от Регионалното управление по образование и ще се проведе на 3 и 4 май в Дома на културата.

Официалното откриване ще стане с модно ревю на учениците от Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил. Младите моделиери ще представят тоалети, вдъхновени от българската история. Те ще бъдат сами манекени на изработени в часовете по практика чанти, обувки и аксесоари.

От 10 часа започват презентациите на професионалните гимназии по дървообработване, по битова техника, строителство и архитектура, хранителна техника и технологии, строителни технологии. Родителите ще могат за се запознаят и с условията на обучение в Помощно училище „Стефан Караджа”.

Предиобедът на първия ден ще завърши с Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

От 14 часа следобед са презентациите на професионалните гимназии  по транспорт, по туризъм, по машиностроене и по облекло „Ана Май”. В програмата е включено и СУ „Васил Левски” от село Маноле, което бе преобразувано от основно преди няколко месеца. СУ „Св Св. Кирил и Методий”- Пловдив ще представи професия „Танцьор”, която разкрива от тази година.

Математическата гимназия ще се включи с двете си професионални паралелки по системно програмиране и графичен дизайн.

Във втория ден на форума ще се представят същите училища, за да може учениците на двусменен режим да посетят всички. Денят на професиите е отворен за ученици, които искат да направят правилния избор на професия и родителите им.