Директорът на ОУ „Васил Левски“ в Рогош Виолета Христодулова бе избрана за областен координатор

Гергана Аврамова е новият градски председател на Сдружението на директорите в средното образование. Тя бе избрана на проведено в града под тепетата отчетно-изборно събрание, заемайки поста след дългогодишния директор на ОУ „Княз Александър I“ Анета Вълева, която бе пенсионирана през лятото.

От август 2015 година Аврамова е начело на СУ „Хр.Г. Данов“, което бе тотално преобразено и стана част от семейството на Гугъл референтните училища. Световният гигант официално потвърди, че пловдивското учебно заведение отговаря на високите стандарти за обучение, активна употреба на облачните платформи и прилагане на дигитални технологии.

За областен координатор членовете на Сдружението гласуваха доверие на Виолета Христодулова. Тя е директор на ОУ „Васил Левски“ в с. Рогош и общински съветник в община “Марица”.

Председателят на Сдружението Асен Александов запозна пловдивските си колеги с последните срещи и дебати в Народното събрание относно мандатността на директорите, делегираните бюджети и КТД, подписан преди седмица в МОН.

„Основната цел ще бъде да се запази единството на Сдружението. Имаме нужда да бъдем единни и да обменяме опит. Идеите са налице, желанието за промяна също“, коментира Гергана Аврамова.