16-годишният пловдивски тромпетист е победител в „Golden Classical Music Awards“ при конкуренция от таланти на 26 държави

16-годишният пловдивски тромпетист стана носител на първа награда от Международния конкурс „Golden Classical Music Awards“. Той взе участие в категория “Intermediate”, наред с участници от 26 държави.

Георги впечатли международното жури с изпълненията си и бе поканена да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите, който се проведе в световноизвестната Карнеги Хол –  един от най-авторитетните и популярни концертни комплекси за музикални събития в света, където се изнасят над 100 представления за всеки сезон. Георги беше единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално.

За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк допринесе Виктория Стоянова – човек, запазил българското в себе си, който подкрепя наши сънародници.

Тийнейджърът е носител на Голямата награда на фондация „Енчо Кeрязов“ за талантливи български деца и младежи. Зад гърба си Георги Грозев има първа награда от международен фестивал в Охрид и втора – от силния Международен конкурс за млади тромпетисти в Стара Загора. Възпитаникът на Пенчо Пенчев е член на Клуб 2017 на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Георги редовно взима участия в културните събития на Пловдив, свирил е в оркестъра на Държавна опера – Пловдив и е бил солист на училищния симфоничен оркестър.