Сдружение „Коматевци за Коматево“ подкрепиха инициативата за лика на патрона на фасадата на училището

Гайдарски състав „Караджата“ откри концерта на 130-годишнината на ОУ „Захари Стоянов“, който събра бивши и настоящи учители, ученици, родители и гости. На празнично украсената сцена на НЧ „Иван Вазов – 1931“ в квартал „Коматево“ децата от начален етап сътвориха истински музикално-поетичен спектакъл, посветен на патрона, който завърши с ръченица с участието на майките.

Освен родопските гайди, гост изпълнители бяха Академичният фолклорен ансамбъл на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и ученици от Националното училище за фолклорно изкуство в Широка лъка.

Директорът на училището  Елена Искилиева благодари на бившите директори и учители, че са вградили мечтите си, вдъхнали са стремеж към знания, запалили са  искрата на вдъхновението и са предали на следващите поколения да продължат тяхното дело. Тя отправи специална благодарност и на учредителите на сдружение „Коматевци за Коматево“, които изобразиха на фасадата на училището ликът на Захари Стоянов.

Официални гости на събитието бяха  Явор Гечев – съветник на президента, зам.-кметове и общински съветници, директори на образователни институции, синдикати.

В седмицата на Захари Стоянов по повод юбилея се проведоха конкурс за рисунка, викторина за живота и творчеството на българския революционер, политик, журналист и писател, за най-добър рецитатор на патриотично стихотворение, спортни състезания.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.