„Бъдете вдъхновени и креативни, търсещи и активни, отговорни и позитивни, човечни”, пожела във видео обръщение по повод 51-та годишнината на ОУ „Райна Княгиня” директорът Мария Гайдарова и обяви, че предстои изграждане на STEM лаборатория

„Ти не само оправда моите очаквания, а направи нещо повече. В теб открих преподаватели – супер герои, на които винаги разчитам. Моята класна направи такава магия, че с нетърпение очаквам всеки учебен ден, за да се видим и, като на игра, да открием нови неща за науката. Коронавирусът беше предизвикателство, но от него разбрах, че няма значение дали съм близо или далеч от теб, ти си в моето сърце и винаги ще бъдеш”.

Признанието на четвъртокласничката Весела Атанасова е сред десетките, които децата написаха и качиха в онлайн пространството по повод патронния празник на ОУ „Райна Княгиня”. Днес училището, което преди повече от пет години даде началото на иновативните методи на преподаване и преобрази средата в класните стаи, става на 51. По този повод през изминалата седмица децата от 1 до 7 клас се включиха в литературните конкурси: „Райна Княгиня – моето любимо училище”, „Добрите послания на моето училище”, „Важните думи на моите учители”. Които днес бяха презентирани на онлайн тържеството по повод празника.

„Винаги е полезно да споделиш с учител, защото той е добър психолог”, казва Диана от 6 б. Съученикът й Мартин признава, че насърчителните: „Знам, че можеш!” и „Постарай се!” му дават крила в трудни моменти. „Дават възможност на всеки да покаже, че може, за да му вдъхнат самочувствие. Дори подсказват, ако се затрудниш”, оценява труда на учителите си Атанас. Виктор от 7 а е на мнение, че преподавателите откриват често скритите таланти на ученика и дават напътствия как да ги развива, а Елена, за която това е последна година в училището, е убедена, че „винаги ще има една отворена врата, която да ме приюти, и две ръце да ме прегърнат”.

Десетки деца се включиха и в конкурса за рисунка по повод годишнината, които днес бяха представени във виртуална изложба. Специални поздравления получиха победителите н регионални и национални конкурси и състезания, организаторите на училищните благотворителни инициативи.

„Бъдете вдъхновени и креативни, търсещи и активни, отговорни и позитивни, човечни! Учете и на свой ред ще дойде вашето време да вдъхновявате, мечтаете повече, да правите повече, да градите един по-добър свят”, обърна се към учениците директорът Мария Гайдарова и благодари както на тях, така и на учителите и родителите за усилията, които полагат в условията на дистанционно обучение.

Гайдарова обяви, че за новата учебна година училището предстои да открие STEM лаборатория, която ще разполага с два интерактивни дисплея, 3D принтер и съвременни технологии за обучение по природни науки, по IT и математика.

„Продължаваме своето динамично развитие чрез въвеждане на иновации, предоставяме възможност за изследователска дейност и развиване на лидерски умения”, категорична е Гайдарова.