Вторият срок за учениците от 1. до 6. клас започва с двуседмично наваксване на пропуските от първия, с дарение от франция са закупени 23 компютърни конфигурации

64 пречистватели за въздух, които могат да се използват и в присъствието на хора, са монтирани в СУ „Паисий Хилендарски“. Целта е учителите и учениците да работят в сигурна среда, тъй като във всяка класна стая има инсталирано устройство, което пречиства въздуха не само от вируси, включително Ковид 19, но и от фини прахови частици.

„Така ще сме по-спокойни, че имаме по-защитена среда за учениците, които поетапно ще се върнат в училище за присъствено обучение“, пояснява директорът Ирена Душкова.

За учениците от 1. до 6. клас вторият учебен срок започва с компенсиращи мерки. Предвидени са две седмици за наваксване на пропуските от първия учебен срок с допълнителна работа, консултации, екипни и проектни задания.

„Това, че МОН позволи гъвкавост при преценката кога да се планират седмиците за компенсиране на пропуски е добро решение и ни позволява на място да съобразим кога и как да ги използваме. Изборът на училището е да бъдат след първия срок и в максимална степен да са наситени с планираните вече дейности“, допълна Душкова.

С още една нова придобивка заповча втория срок училището. 23 компютърни конфигурации, висок клас, са закупени със средства, дарени от MGL GROP LAUVIGE – Франция. С тях се оборудват учителските работни места в класните стаи. Бордът на директорите на френския консорциум, управляващ собствен фонд за социално-ангажирана политика, одобрил проекта на пловдивското училище и решил да го финансира.  В основата на дарението е бившата възпитаничка на училището Таня Зизова, която от години гради успешна кариера във Франция, а отскоро участва във фирмени проекти на консорциума, като член на ръководния му екип.

„Чудесно е когато учениците ни успяват, а това че се връщат с желание да подкрепят своето училище е прекрасно. През март я очакваме да ни посети, ако ситуацията позволява“, каза още директорът Ирена Душкова.