Забраняват се посещенията на непълнолетни и малолетни в заведенията на територията на цялата област. РЗИ затвори и Хуманитарната гимназия

Всички ученици от 5 до 12 клас в Пловдив и областта минават на обучение от разстояние в електронна среда от понеделник,  15 март. Това реши Областният кризисен щаб, който заседава тази сутрин. Присъственото обучение се спира за две седмици.

Забраняват се посещенията на непълнолетни и малолетни на заведенията на територията на цялата област.

Остават всички досегашни мерки, след които и забрана за посещение на непълнолетни без придружител в моловете. На кметовете на общини са делегирани права да решават кои масови събития да бъдат провеждани и кои не.

Междувременно Регионалната здравна инспекция затвори Хуманитарната гимназия. Причината са голям брой заболели в шест от седемте девети класа в училището. Сред тях няма учители, тъй като повечето са се ваксинирали или са прекарали инфекцията. Предписанието за незабавно прекатяване на присъствените занятия е било издадено вчера.

Припомняме, че Математическата гимназия също премина изцяло към обучение в електронна среда.

„Мерките за учениците са навременни, решенията са балансирани и ще преценим след две седмици какво  да се предприеме , обясни Иванка Киркова – началник на Регионалното управление на образованието.