С „Мини мастър шеф“ отбелязаха Деня на християнското семейство учениците от ОУ „Петър Берон“

Торта с веган бисквити, домашен шоколадов крем и филирани бадеми, както и здравословни бонбони презентираха мини мастър шефовете от 6. клас на ОУ „Д-р Петър Берон“. Заедно с децата от подготвителната група на училището те участваха в празненство в пенсионерския клуб в центъра на града по повод Деня на християнското семейство. В ролята на жури влязоха представители на администрацията на район „Централен“, подкрепила събитието, и директорът на училището Стефан Кичуков. Членовете на клуба пък се оказаха поощряващи дегустатори и съветници на малките таланти.

В кулинарното състезание се откроиха трима креативни кулинари от подготвителната група. Те получиха своите грамоти за здравословни сандвичи, които всяко от 22-те деца бяха се постарали да аранжират за пред журито.  Второ и трето място отидоха при чинии с имена „Сандвич сред природата“ и „Мишка с книжка“, а голямата награда „Слънчеви лица“ се оказа у  Йоана, която сподели, че вкъщи в нейните сандвичи винаги има много цветове.

Освен грамоти за участие, от райкметството подариха на всяко дете книжка с приказки и индивидуална писалка с името на детето и конкурса, в който участва.

Кметът на района Георги Стаменов, който често гостува на събитията, които организират от пенсионерския клуб и основното училище, сподели, че семейството е там, където са хората, които ни обичат и че семейството на района са хората, които са се събрали на този празник, за да са заедно.