С „Мини мастър шеф“ отбелязаха Деня на християнското семейство учениците от ОУ „Петър Берон“

Торта с веган бисквити, домашен шоколадов крем и филирани бадеми, както и здравословни бонбони презентираха мини мастър шефовете от 6. клас на ОУ „Д-р Петър Берон“. Заедно с децата от подготвителната група на училището те участваха в празненство в пенсионерския клуб в центъра на града по повод Деня на християнското семейство. В ролята на жури влязоха представители на администрацията на район „Централен“, подкрепила събитието, и директорът на училището Стефан Кичуков. Членовете на клуба пък се оказаха поощряващи дегустатори и съветници на малките таланти.

В кулинарното състезание се откроиха трима креативни кулинари от подготвителната група. Те получиха своите грамоти за здравословни сандвичи, които всяко от 22-те деца бяха се постарали да аранжират за пред журито.  Второ и трето място отидоха при чинии с имена „Сандвич сред природата“ и „Мишка с книжка“, а голямата награда „Слънчеви лица“ се оказа у  Йоана, която сподели, че вкъщи в нейните сандвичи винаги има много цветове.

Освен грамоти за участие, от райкметството подариха на всяко дете книжка с приказки и индивидуална писалка с името на детето и конкурса, в който участва.

Кметът на района Георги Стаменов, който често гостува на събитията, които организират от пенсионерския клуб и основното училище, сподели, че семейството е там, където са хората, които ни обичат и че семейството на района са хората, които са се събрали на този празник, за да са заедно.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.