Един от проектите в стаята  на 3б, която събра най-много гласове
Един от проектите в стаята на 3б, която събра най-много гласове

Десетки паралелки се включиха в конкурса на „Уча в Пловдив” за най-красива коледна класна стая. В навечерието на Рождество образователният портал обяви надпревара за оригинална украса на училищен кабинет. Получихме купища снимки, които пресъздават детайли от празничната подредба – светещи елхи, гирлянди около вратите и белите дъски, сребърни снежинки по прозорците и пеещи дядоколедовци.

Автентичната украса, ръчно изработените елементи и оригиналната идея са основните критерии, по които оценявахме предложенията. В конкурса се включиха не само паралелки от началните класове, но и пораснали момчета от Професионалната гимназия по дървообработване.

Победителят в надпреварата са децата от 3 б клас на ОУ „Райна Княгиня”. По идея на класната си Теменужка Тошева учениците сами са измайсторили от картон сцената с раждането на Исус.  Разделени по групи, те са интерпретирали Рождество Христово по изключително оригинален начин, като дори фигурите са изработени на ръка. Проектите са подредени из цялата класна стая, която е оригинално украсена с хартиени гирлянди, също дело на малките таланти.

DSCF3969DSCF3966

И пораснали момчета  от  12а клас на "Дърво"-то се включиха в конкурса
И пораснали момчета от 12а клас на “Дърво”-то се включиха в конкурса