С викторина, открити уроци и презентация бе отбелязан 6 декември в Националната търговска гимназия

Кои са най-големите банки, класирани на база на 12-месечни приходи, представиха днес единадесетокласници от Националната търговска гимназия. С поредица събития, които промотираха същността и спецификата на банковото дело, учениците отбелязаха 6 декември – Деня на банкера.

Класацията на най-сигурните банки е създадена на базата на дългосрочните кредитни рейтинги (определени от Moody’s, Standard & Poor’s и Fitch) и анализ на общите активи на 500 от най-големи банки в света, отбелязаха учениците от 11 а клас. Финансовите компании, класирани на челните места, са тези, които са успели да почистят балансите си и да заздравят капиталовите си позиции, поясниха гимназистите от специалност „Банково дело“.

Те организираха и тематична викторина, за да проверят финансовата грамотност и знанията на своите съученици за банковия сектор. А в Учебната банка на гимназията зрелостници проведоха открит практически урок, на който присъстваха и представители от УниКредит Булбанк.

С призива „Нека на този хубав ден да си пожелаем здраво тяло, хубав бонус по сметката и сладък живот!“ учениците и преподавателите на НТГ отправиха поздрав към всички настоящи и бивши възпитаници на училището.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.