С викторина, открити уроци и презентация бе отбелязан 6 декември в Националната търговска гимназия

Кои са най-големите банки, класирани на база на 12-месечни приходи, представиха днес единадесетокласници от Националната търговска гимназия. С поредица събития, които промотираха същността и спецификата на банковото дело, учениците отбелязаха 6 декември – Деня на банкера.

Класацията на най-сигурните банки е създадена на базата на дългосрочните кредитни рейтинги (определени от Moody’s, Standard & Poor’s и Fitch) и анализ на общите активи на 500 от най-големи банки в света, отбелязаха учениците от 11 а клас. Финансовите компании, класирани на челните места, са тези, които са успели да почистят балансите си и да заздравят капиталовите си позиции, поясниха гимназистите от специалност „Банково дело“.

Те организираха и тематична викторина, за да проверят финансовата грамотност и знанията на своите съученици за банковия сектор. А в Учебната банка на гимназията зрелостници проведоха открит практически урок, на който присъстваха и представители от УниКредит Булбанк.

С призива „Нека на този хубав ден да си пожелаем здраво тяло, хубав бонус по сметката и сладък живот!“ учениците и преподавателите на НТГ отправиха поздрав към всички настоящи и бивши възпитаници на училището.