Деца от ДГ „Десислава“ засадиха пролетни цветя, осигурени от общинско предприятие „Паркове и градини“, заедно с кмета и заместник-кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и Веселина Стоянова и с експерти от Басейнова дирекция. Малчуганите бяха подготвили лопатки, с които да изкопаят дупки и представиха открит урок за опазване на природните ресурси. Малчуганите са участвали в изследователски и творчески проект, който представя пътя на рециклираната хартия. С помощта на учителите и родителите измайсторили изделия от получената от преработената хартия суровина – картички, тефтери, чашки, чинии и други материали, които показаха пред гостите.

Експертът от Басейнова дирекция Ивайло Илиев разказа на децата за необходимостта от опазване на водните ресурси и даде примери как всеки един от нас може да помогне за възстановяване на екосистемите. Децата обещаха, че ще продължат да се грижат за съхранение на природата и за облагородяване на заобикалящата ги среда.

Райкметът Костадин Димитров заяви, че е планирал всяка година да се засаждат минимум 1000 дървета в „Тракия“ и да се облагородяват зелените пространства около блоковете.

В ДГ „Десислава“ се осъществяват 3 екологични проекта – „Вкусна образователна биоградина“, преобразуване на пясъчниците в зона за игра и изграждане на интерактивна еко площадка с библиотека в двора по ПУДООС. „Щастлива съм, че имаме възможност чрез средства по екологични програми да подобряваме образователната среда и да създадем условия на децата за приятна атмосфера“, каза директорът Жана Петрова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.