Деца от ДГ „Десислава“ засадиха пролетни цветя, осигурени от общинско предприятие „Паркове и градини“, заедно с кмета и заместник-кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и Веселина Стоянова и с експерти от Басейнова дирекция. Малчуганите бяха подготвили лопатки, с които да изкопаят дупки и представиха открит урок за опазване на природните ресурси. Малчуганите са участвали в изследователски и творчески проект, който представя пътя на рециклираната хартия. С помощта на учителите и родителите измайсторили изделия от получената от преработената хартия суровина – картички, тефтери, чашки, чинии и други материали, които показаха пред гостите.

Експертът от Басейнова дирекция Ивайло Илиев разказа на децата за необходимостта от опазване на водните ресурси и даде примери как всеки един от нас може да помогне за възстановяване на екосистемите. Децата обещаха, че ще продължат да се грижат за съхранение на природата и за облагородяване на заобикалящата ги среда.

Райкметът Костадин Димитров заяви, че е планирал всяка година да се засаждат минимум 1000 дървета в „Тракия“ и да се облагородяват зелените пространства около блоковете.

В ДГ „Десислава“ се осъществяват 3 екологични проекта – „Вкусна образователна биоградина“, преобразуване на пясъчниците в зона за игра и изграждане на интерактивна еко площадка с библиотека в двора по ПУДООС. „Щастлива съм, че имаме възможност чрез средства по екологични програми да подобряваме образователната среда и да създадем условия на децата за приятна атмосфера“, каза директорът Жана Петрова.