„Г-н Танчев, уважете Вашия клас, не им отказвайте!“, обръща се Камата към учителя по география и история от гимназията

Учител от ЕГ „Пловдив“ буквално остана без дъх, след като бе поканен на абитуриентския бал на 12 б клас не от кого да е, а от самия Христо Стоичков.

„Това е най-известният българин в цял свят – истина, която не подлежи на съмнение. Каквото и въображение да има човек, едва ли може да допусне, че Камата ще бъде ангажиран за подобна изненада. Минута-две бяха нужни, за да изляза от вцепенението“, не скри преподавателят по география и история от елитната гимназия Стойко Танчев.

В момента зрелостниците са на обучение от разстояние в електронна среда, но самият той бил в училище, тъй като преподава и на 10 клас. Последният час от учебната програма на зрелостниците в днешния ден е час на класа и именно тогава абитуриентите „щурмували“. След предварителна уговорка и със съдействието на училищното ръководство, всички се събрали в класната стая. Директорът Николай Радев, уж случайно повикал класния, докато абитуриентите украсят кабинета. Щом двамата отворили вратата, гръмнали конфетите и тръгнал записът на Камата:

„Г-н Танчев, уважете Вашия клас, с който сте били толкова години заедно. Това е един от най-щастливите им мигове, не им отказвайте!“, казал Стоичков.

Тончев останал без думи, още повече, че снощи гледал Модерния ляв в „Забраненото шоу на Рачков“, а днес той се обръщал персонално към него. Изненадата съвсем не е случайна, тъй като футболът е сред големите страсти на преподавателя. Като юноша тренирал професионално, но след това кариерата му се развила извън спорта. В добавка към видео обръщението била и официалната биография на легендарния български футболист.

„Най-големият ни страх беше как ще убедим Христо Стоичков да подкрепи идеята, без да подозираме колко лесно ще се окаже. Писах му в Инстаграм, като предложих да добавя обръщението към класния, за да не го затрудняваме. Той ми отговори няколко часа по-късно, като каза, че не иска текст, а ще импровизира“, обяснява Ива Томова – един от основните организатори на изненадата.

12-класничката припомня, че неведнъж Танчев е давал за пример популярни личности от различни области, за да ги мотивира да развиват талантите си и никога да не се отказват да сбъдват мечтите си. Затова решили да го впечатлят по оригинален начин, добавяйки и шарж.