Онлайн премиера на книга направи бившият възпитаник на СУ „Васил Левски“. Михаил Георгиев представи ,,Книга на добрите идеи” по време на виртуална среща с ученици и учители, за да сподели идеите си за добротворчество и своята формула за успех.

Застанал зад бюрото на зам.-директора по спортна дейност, кабинета Михаил се присъедини към специално направения екип в  MicrosoftTeams. Във виртуалната стая го посрещнаха учителите му по български език и литература Иванка Костова и Янка Николова.

Мишо се върна в годините назад и разказа, че през 2013-та, когато е на 22 години, решава да промени посоката на живота си и да се впусне в ,,олимпийски цикъл”, предприемайки пътуване из Европа. Качества като дисциплина, отговорност и адаптивност, които е придобил именно в Спортното училище, му помогнали да реализира своя потенциал. Той е роден през 1991 г. в Пловдив. Завършва Спортното училище с профил плуване, а след това поема към Манчестър, Великобритания, където завършва бакалавърска степен по Спортен мениджмънт.

Зрелостниците се интересуваха как е преодолявал трудностите, свързани с обучението му в университета, а в отговор получиха съвет винаги да бъдат отворени в действията си, да бъдат любознателни към света и да имат желание да се развиват непрекъснато. С вълнение Михаил и учителката по география и икономика Татяна Трифонова си припомниха епизоди от ученическите му години. Заключението бе, че без знание по география не може да опознаеш реално света и да стигаш мечтите си.

Срещата приключи с подарък от ръководството към техния успешен възпитаник – тениска с мотото на училището ,,Чрез спорт към успех”.

„В СУ „Васил Левски“ насърчаваме не само спортните дейности, но и творческата изява на учениците. Желанието за личностна изява се превръща в традиция. Такава и кампанията „Коледа 2020“, казва директорът Ружка Генова.

Предвид епидемичната обстановка Коледният базар на Спортното тази година ще бъде виртуален във фейсбук страницата на училището, където ще бъдат качени снимки на артикулите – всеки с номер и цена. Учениците са изработили ръчно коледни картички и сувенири, разположени във фоайето на Общежитие 1. Базарът ще започне в 10 ч. на 19 декември и ще приключи в 18 ч. на 21 декемри. Всеки, който иска да закупи даден продукт, пише коментар под снимка. Ако има и друг желаещ да закупи същия, той трябва да предложи по-висока цена Закупените артикули могат да се получат на 22 декември от 8 до 15 ч. във фоайето на общежитието, където ще е поставена и кутията за набиране на средства.

Събраната сума ще бъде предоставена на ученици от училището и кампанията „Българската Коледа“.