Преди дистанционното обучение.

Учениците на Десислава Кръстева от СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, изучаващи религия, се включват в коледни предизвикателства и ги събират в електронна книжка

Преди електонното обучение.

Каква е връзката между Рождество и получаването на подарък за празника и защо елхата е символ на Коледа. На тези и други въпроси търсят отговор второкласниците от СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, изучаващи извънкласна дейност Религия-Православие.

Тази година, заради обучението в електронна среда, преподавателят Десислава Кръстева решила да възложи изследователски задачи. Разделени на екипи, учениците получили задание да търсят отговори на въпроса за разликата между Рождество и Коледа, като използват книги от домашната библиотека или източници в мрежата. А след това дискутирали по темата чрез техниката аквариум, за да могат да споделят своите гледни точки.

От началото на месец декември учениците изпълняват ежедневно коледни предизвикателства, които после трябва да съберат в електронна книжка или да направят видеопредставяне.

„Децата са запознати с част от електронните продукти, защото са направили първите си стъпки в обучението по компютърни технологии. Най-забавно се оказа да измайсторят електронна 3D картичка или да напишат свой авторски текст за празника, с който да допопълнят разказите си как празнуват Рождество Христово хората по света“, разказва Деси Кръстева.