Столичен ветеринарен лекар гостува на интерактивен урок по околен свят в СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Да си в час, но едновременно с това да присъстваш на преглед на леопард и да видиш опитомено лисиче. Вълнуващото преживяване се оказа възможно на урок по околен свят на учениците от 2 б клас на СУ „Свети Константин-Кирил Философ“. Преподавателят Десислава Кръстева „заведе“ децата във ветеринарна клиника в София, където имаха възможност да видят различни питомни и диви животни. Посещението в клиниката бе организирано предварително със съдействието на д-р Вероника Исаева-Личева, която с радост приела да вземе участие в интерактивното занимание.

По време на онлайн занятието д-р Личева показа на децата скенер и рентген за преглед на животните, а след това заедно прегледаха зъбите на малко кученце – тя от кабинета си, а те – пред екраните у дома. Второкласниците станаха също свидетели на ваксинирането и обезпаразитяването на домашно котенце.

„Срещата беше изключително вълнуваща и обещах на децата при първа възможност да направим реално посещение в клиниката, както и да организираме интераткивен урок в зоологическата градина“, каза Деси Кръстева.

По повод 2 април – Международен ден на детската книга, тя решила да осъществи още една интересна среща за своите второкласници, този път с пловдивската писателка Десислава Грамадникова. С нея децата споделили за какво мечтаят, имат ли страхове и как да се избавят от тях. Показали своите създадени книжки под напътствията на класния си ръководител.

„По време на срещата научих, че осемгодишните обичат да четат български автори на приказки, обичат те самите да измислят и да пишат истории, но може би най-важното е, че не спират да мечтаят. Обещахме си да се видим извън мониторите и аз категорично ще броя дните до тази среща“, сподели Грамадникова.