Ученици от СУ „Пейо Яворов“ пожелаха скорошно оздравяване на децата в „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“

Усмивки, радост, лековити билки и цветя подариха второкласници на малките пациенти от болниците „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“ навръх Еньовден. Децата от 2 а клас на СУ „Пейо Яворов“ им пожелаха бързо да оздравеят, за да играят на воля през лятната ваканция. Рано сутринта, заедно със своите преподавателки Елена Атанасова и Магдалена Давидова, те бяха отишли край бреговете на Марица, за да наберат билките и да ги донесат на децата, които се лекуват в отделенията по Педиатрия, Ортопедия и травматология и Физиотерапия и рехабилитация.

За да повдигнат още повече настроението им, учениците разказаха за интересни места, които са посетили в Пловдив. С огромно вълнение споделиха своите приключения по въжения мост и как са търкаляли огромни автомобилни гуми в парк „Лаута“.

След което пресъздадоха легендата за р. Марица и представиха драматизация на приказката за мъдростта на старите хора.

На финала гостите изпълниха своя танц „Усмивка“ по песента „Обърквация“. Ако нещо отново се обърка с вас, нека бъде като в тази песен и да завърши весело, пожелаха учениците на пациентите и връчиха по едно „вълшебно“ камъче за късмет. „Когато се почувствате зле или сте тъжни, стиснете го и всичко ще се оправи“, увериха те.