С празнично шествие, начело с иконата на светите равноапостоли, учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ отбелязаха патронния си празник

„Днес е ден за благодарствен благослов“, рецитира вдъхновено Кристиян от 2 а клас пред паметника на Кирил и Методий в подножието на Стария град, а след това, заедно с по-голямата си шестокласничката Александра отправиха поздрав: „Честит празник, учители, почитайте имената им!  Честит празник, българи, пазете делото им!“

С празнично шествие, начело с иконата на светите равноапостоли, отбеляза патронния си празник днес СУ „Св.св. Кирил и Методий“. Екипът на училището, настоящи и бивши учители и ученици се събраха на площад “Стефан Стамболов”. Атрактивните мажоретки събраха погледите на минувачите, а множеството се отправи към барелефа на светите братя, където деца от начален етап припомниха какво е за нас, българите, създадената от славянските първоучители писменост. Празникът завърши с празничен концерт на сцената пред общината, където се изявиха музикални таланти и танцьорите от ансамбъл “Марица”.

Утре се открива изложбата в рамките на Националния пленер “Традиция, екология, творчество” с участието на 65 ученици от 10 училища от цялата страна. Експозицията е подредена в Данчовата къща и представя творбите на учениците, дошли в града под тепетата, вдъхновени от историята и архитектурата на резервата, както и наградени творби от конкурса за рисунка, в който се включиха 32 млади таланти от различни школи и училища. Награди ще получат и най-изявените участници в трите категории – рисунка, компютърен проект и фотография.

Тържественият концерт на випуск 2023 ще бъде на 15 май от 18 часа на Римския стадион. Зрелостници и ученици от професия “Танцьор” ще представят спектакъл, с който училището ще отбележи 30-годишния юбилей от създаването на първата си хореографска паралелка.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.