Румен Карагьозов спечели петела и отиде на училище
Румян Карагьозов спечели петела и отиде на училище
Второкласникът от ОУ “Княз Александър I” Румян Карагьозов грабна петела на празника за Банго Васил в Столипиново. Случайно или не, късметлията се оказа внук на общинския съветник от ДПС Антон Карагьозов, който бе сред малчуганите, дошли да се веселят в двора на фондация “Рома”. 9-годишният хлапак се оказа щастливецът под номер 6, чийто билет бе изтеглен на томболата. Така Румян се озова с голямата награда – петкилограмов петел, който майка му обеща да пъхне в тенджерата още довечера и да събере гости, за да почерпи за здраве.
“Няма нищо нагласено, никакъв конфликт на интереси”, увери Карагьозов страши, който е и шеф на ромската фондация. Внукът му се похвали, че вече може да чете и пише, а мечтата му била да стане футболист. Румян обясни, че даже навръх Банго Васил ще ходи на училище, но успял да дойде на празника, понеже е втора смяна.
Кючеци огласиха района около фондацията, където се събраха не повече от петдесетина празнуващи. Иначе в махалата животът течеше постарому. Хората се жалваха, че нямат работа, затова на трапезата щяло да има само постни сарми. Немалко заявиха, че не им е до празник като нямат пукната стотинка, затова стягат багажа за чужбина
Зам.-кметът Държиков връчи наградата  на победителя
Зам.-кметът Държиков връчи наградата на победителя