Втори тур за попълване на незаетите места обявява Спортното училище. Приемът на документи е от утре до 6 август в сградата на школото от 10 до 15 часа. На 10 и 11 август ще се проведе проверка на уменията по джудо, кану-каяк, волейбол, плуване и спортна стрелба. На 14 и 15 ще се тестват спортно-техническите умения кандидатите за лека атлетика, баскетбол, тенис и футбол. На 15 и 16 август са изпитите по спортна гимнастика, бокс, борба класически  и свободен стил, гребане и художествена гимнастика, вдигане на тежести.

Класирането на кандидатите ще бъде обявено до 18 август. Записването на приетите е до 23 август.

Учениците имат право да кандидатстват по един или два вида спорт, застъпени в училището. През първия изпитен ден те минават медицински преглед и измервания от лекар, а през втория са тестовете за оценка нивото и развитието на двигателните качества. За двата дни, в които ще се проведат изпитите, учениците следва да имат застраховка „Злополука”.

В СУ „Васил Левски” се извършва професионално обучение за учениците след VII клас по професия „Помощник-треньор“, код 8131001 „Спорт“, код 813 „Спорт“. Училището предлага реновирани общежития и стол за хранене.