Ученици от ОУ „Яне Сандански“ наблюдаваха експерименти, решаваха кръстословици и изработиха сайт по повод Световния ден на водата

Под мотото “Всяка капка е от значение” преминаха поредицата интерактивни занимания по повод днешния Световен ден на водата в ОУ „Яне Сандански“. Съвместно с организацията по опазване на природата “Зелени балкани” и РИОСВ се проведоха иновативни уроци във втори и четвърти клас. Учениците споделиха какво знаят за опазването на водните ресурси на Земята и участваха в игри по темата.

Второкласниците наблюдаваха експерименти с вода и се състезаваха в нареждане на пъзел. Интересна и поучителна за тях се оказа приказката за рибката Флупи, която моли хората да не замърсяват водите, за да може тя да живее и да не се разболява.

Четвъртокласниците решаваха кръстословица с въпроси, свързани с водните ресурси на планетата и научиха любопитни факти за водата, като например, че тя има памет, че помага да се съсредоточим и премахва токсините от тялото.

Гордостта на седмокласниците бе изработеният от тях сайт, посветен на Световния ден на водата. В него са поместени видеа и интересни факти за подземните източници, любопитна информация за моретата и океаните, притчи за водата. Децата посочват също кои са хидратиращите храни и напитки, показват и химични опити.

В класните стаи и училищните фоайета бяха представени рисунки, проекти и есета на тема “Ценим водата”.

“Уверени сме, че днешният ден е добра основа за осъзнаване ценността на водата. Ако обединим знания и сили, ако работим заедно, ще успеем да управляваме устойчиво този ценен ресурс”, коментира директорът Маргарита Бозова.