Работа възобновяват езиковите и образователни центрове, където могат да се провеждат групови занимания при спазване на противоепидемичните мерки
 
От 10 май се предвижда в училище да бъдат върнати повече класове, но тъй като все още не е взето решение за удължаване на противоепидемичните мерки до юни, нормативно тази мярка не може да се разпише в заповедта с новите мерки, която ще излезе по-късно днес.
 
Това обяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов на брифиг в здравното министерство, на който участва и държавният санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев. Властите предвиждат ново разхлабване на мерките в резултат на тенденцията за намаляване на заболеваемостта. Работа възобновяват езиковите и образователни центрове, където могат да се провеждат групови занимания при спазване на противоепидемичните мерки за дистанция, дезинфекция, проветряване и носене на маски.
От 26 април присъствено ще се обучават учениците от петите и деветите класове, както и зрелостниците. Абитуриентите ще бъдат в класните стаи до 14 май. Тогава за тях приключва учебната година.
 
От утре се разрешава присъствието на публика на стадионите и там, където се провеждат спортни състезания на открито. Капацитетът на заетост обаче не може да надхвърля 30%.
 
Мерки за предстоящите великденски празници, за Лазаровден и Цветница предлагат още здравните власти. Освен носенето на маски и дистанция в храмовете, се препоръчва да бъдат осигурени отделни входове и изходи, по възможност намаляване на времетраенето на църковните икони и да не се целуват иконите и реликвите. На Цветница върбови клонки ще се раздават извън църквите, за да не се допуска струпване на хора.
От 1 май в страната ще се влиза с ваксинацонен сертификат, отрцателен PCR или атигнен тест, както и с доказателства за изкарано заболяване.