Театрална работилница отваря врати в образователния комплекс през новата учебна година

Сертификати за особено високи постижения от изпитите на Кеймбридж ще получат на първия учебен ден ученици от Частна езикова гимназия „Стоян Сариев” и ЧОУ “Бъдеще”. За трета поредна година училището е официален изпитен център към Кеймбридж. Учениците отново са отличени от изпитната комисия за особено високи постижения. Изпратените сертификати ще бъдат връчени на тържеството по повод началото на учебната година от управителя на образователния комплекс Георги Сариев.

Кметът на район „Източен” Николай Чунчуков ще пожелае „на добър час” на възпитаниците на ЧОУ „Бъдеще“ и ЧЕГ „Стоян Сариев” на празника на 16 септември.

Наред с разнообразните извънкласни занимания, измежду които ще могат да изберат най-подходящото за тях, от новата учебна година за учениците от 1 до 12 клас отваря врати театрална работилница. Ръководител на „АртЕ” ще бъде актьорът Борислав Терзийски. Той ще развива сценичния талант на децата и младежите в две групи – до 4-ти и до 12-ти клас. В програмата са заложени индивидуални и групови занимания, като участниците ще разиграват етюди, ще научат що е то сценично движение и правоговор, ще се запознаят със съвременните театрални стилове и жанрове.

„Идеята е децата да се докоснат до магията на театъра. В хода на работа те ще имат възможност да изследват както света, така и самите себе си и през погледа на изкуството”, казва актьорът.