Учениците ще могат да играят баскетбол, футбол, волейбол, тенис на корт и хандбал

Нова мултифункционална спортна площадка, реализирана по общинска програма, бе открита днес в СУ “Паисий Хилендарски”. Общата стойност на проекта е 47 160 лв.

1082 деца ще се възползват от новата придобивка, като ще могат да се упражняват няколко вида спорт – баскетбол, футбол, волейбол, тенис на корт и хандбал. Площадката е 489 кв. м. и е със специална ударопоглъщаща настилка.

Лентата прерязаха ученичките от дамския волейболен отбор на училището, които веднага след това дадоха старт на първата волейболна среща на новото игрище. И обещаха високи спортни постижения.

На откриването присъстваха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, който припомни, че през настоящата година е финансирано изграждането или обновяването на спортни площадки в 11 училища, както и в Общински детски комплекс.

Общинската подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“ се реализира за втора поредна година. В рамките на този период е предоставена финансова подкрепа на общо 23 училища. Инвестираните средства са в размер на 750 000 лв., а максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден проект е в размер до 80% от допустимите разходи.

Подобна програма се осъществява за седма поредна година в детските градини. За периода от 2015 до 2021 г. за подобряване облика на детските площадки и дворните пространства в общинските детски градини са инвестирани над 1 509 000 лв., като финансирането от страна на общината е в размер от над 1 014 000 лв. Изградени са 248 детски площадки и са облагородени 9 дворни пространства.