Шампионките от Националната волейболна лига бяха звездните гости на днешния патронен празник на ОУ „Христо Ботев“ в Брестовица. Поводът за гостуването на състезателките от ВК „Марица” – Пловдив бе откриването на обновените спортни игрища в училищния двор. Трикольорната лента бе прерязана от капитана на волейболистките Димитрина Христоскова, директора на училището Ваня Крайчева и кмета на Брестовица Мария Манолова.

За радост на присъстващите шампионките изиграха кратък волейболен мач заедно с учениците от училището. И двата отбора бяха бурно аплодирани за атрактивното си представяне.

Учениците направиха флашмоб, като изписаха с телата си думата спорт. А седмокласниците изпълниха, под звуците на Радецки марш, ритмично баскетболно упражнение.

Празникът продължи с демонстрации на Да Дао, вдигане на тежести, спортна гимнастика. В програмата се включиха и надеждите в тежката атлетика от Спортно училище “Васил Левски” – Пловдив.

“Нека носим Ботевото име с гордост и с вяра в България. Да пазим земята на нашия патрон, да развиваме уменията си и никога да не забравяме колко славен народ сме ние, българите“, обърна се към учители, ученици и гости директорът Ваня Крайчева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.