Три статуетки от Международния конкурс за български авторски детско-юношески произведения, който се проведе във Вашингтон, завоюва пловдивската вокална група „Бамбини“. Конкурсът бе организират от „Академия Христо Ботев“ в лицето на Бойко Антонов – организатор и административен директор на българското училище. След успешна номинация в първия етап на конкурса, вокалната формация към Център за подкрепа за личностно развитие-ОДК бе официално поканена да представи своите авторски произведения на място. Изцяло българско жури оценяваше творбите, начело с певеца, композитор и артист Дони Векилов, който връчи и награди. В категория „Песен“ от общо 4 статуетки, 3 бяха присъдени на ВГ „Бамбини“ и техните ръководители: грамота и статуетка за авторска музика за Снежана Донева –  ръководител на формацията; грамота  и статуетка за най-добър аранжимент за Димитър Донев – корепетитор и аранжор; грамота и статуетка за Зоя Павкова – за най-добро вокално изпълнение.

По време на престоя си вокалната формация бе официално поканена в българското посолство лично от посланик Георги Панайотов, който посрещна децата в приемния салон на мисията ни. Там „Бамбини“ изпълниха свои авторски песни, а емблематичната „Хубава си моя горо“ запяха всички присъстващи гости.

„Изключително вълнуващо бе представянето ни в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Събитието бе организирано от дипломатическата мисия, от българско училище „Христо Ботев“ – Вашингтон и българско училище „Гергана“ – Ню Йорк. Изпълнихме песни от авторския си традиционен репертоар, както и такива на фолклорна основа под съпровод и акомпанимент на Димитър Донев“, разказва Снежана Донева.